JAUNUMS
  Mācāmies kopā ar skolotājiemTehnikums
5.maijs 2016.

Šī gada 21.aprīlī mēs, septiņi ēdinātāju 2.un 3. kursa audzēkņi, kopā ar skolotājām Irēnu Mālnieci un Daigu Zelču-Ločmeli, braucām uz Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikumu, lai piedalītos konferencē “Viesmīlība un veselība”.

 No konferences vislabāk atmiņā palika prezentācija par attīstību POP UP uzņēmumos. Jaunieši pastāstīja par projektu, kurā  viņiem ir dota iespēja uz divām dienām atvērt savu restorānu. Visus iekārtošanas un organizēšanas darbus viņi veic paši, kopā ar slaveniem pavāriem sastāda ēdienkarti, gatavo un pasniedz ēdienus. Šis projekts noris arī ārzemēs, kur viņiem ir iespēja arī tur atvērt savu restorānu kopā ar ārzemju studentiem.


Patika arī “3 pavāru restorāna” pavāres Inas Poliščenko prezentētie ātri pagatavojami un veselīgi ēdieni – tostēta maize ar kazas sieru, tortiljas čipsis ar avokado musu un melleņu zefīrs. Šos ēdienus bija iespēja arī nodegustēt un tie tiešām bija ļoti garšīgi.

Vēl ļoti piesaistīja Inguss Reizenbergs, kurš rādīja dažādas bezalkoholisko kokteiļu variācijas. Bija iespēja nogaršot trīs dažādus kokteiļus. Atmiņā palika Ingusa teiktais: “No ledus izmantošanas nav jābaidās, ledus izcels katra dzēriena garšu.”

Protams, bija vēl dažādas tēmas, piemēram, par veselības traucējumiem, ko izraisa nepareizs uzturs, par darba intervijas nozīmi, meklējot darbiniekus, par vegānu kultu Latvijā un citas. Mums rādīja arī vingrojumus pareizai stājai, kur arī pašiem bija iespēja piedalīties. Nodarbībā par viesmīlības darbinieka vizuālo tēlu Amanda tika pie jaunas frizūras, bet es pie make up.

Konference bija ļoti interesanta. Mēs uzzinājām lietas, ko skolā nemāca, jo tur cilvēki stāstīja par savām dzīves pieredzēm. Es labprāt vēl piedalītos tāda veida konferencēs.

E13 grupas audzēkne Ieva Ungure


http://www.vtdt.lv