Priekuļu tehnikums
Priekuļi
Svētdiena
    19. augusts 2018.
Vārda diena šodien: Melānija un Imanta
Rīt: Bernhards un Boriss
Elektroniskais žurnāls

Kontakti

Jaunumi

 » Meklēt!

 » Interesanti

Pasākumi

Fotogalerijas

Uzņemšana

Mācības

Neklātiene

Audzēkņiem

Stundu saraksts

Karjera

Ārpus formālā izglītība

Darbinieki

Sports

Pašdarbība

Bibliotēka

Sporta bāze

Dienesta viesnīca

Nolikumi

Pārskati

Projekti

Iepirkumi

Sludinājumi

Absolventi

Vēsture

Lapas karte

JAUNUMS [ Izdrukai ]
« Atpakaļ
  Ēdināšanas pakalpojumu profesionālais konkurssTehnikums
15.februāris 2018.

14.februārī tehnikumā tika noskaidroti Ēdināšanas pakalpojumu profesionālā konkursa uzvarētāji.

1.vieta Pārslai Puriņai E16 grupa,

2.vieta Leldei Kudulei E15 grupa,

3.vieta Sintijai Zvirbulei E15 grupa.

Apsveicam uzvarētājus un pateicamies visiem dalībniekiem par garšīgiem ēdieniem un radošām idejām.



Šī gada konkursa tēma bija “Latvijas garša mūsdienīgā virtuvē”. Konkurss notika divās kārtās. 1.kārtā varēja piedalīties visi ēdināšanas pakalpojumu audzēkņi. 1.kārtā bija iespēja parādīt gan teorētiskās zināšanas par tradicionāliem latviešu ēdieniem un mūsdienu aktualitātēm ēdināšanas nozarē, gan arī praktiskās iemaņas pagatavojot zupu. Uz konkursa finālu tika izvirzīti 1.kārtas uzvarētāji. Finālā piedalījās astoņi audzēkņi, kuriem bija jāpagatavo gaļas pamatēdiens, izmantojot “melnās kastes” produktu, ar triju veidu piedevām un mērci. Uzdevums nebija viegls, īpaši 1.kursa audzēkņiem, kuri pamatēdienus praksē vēl nebija gatavojuši. Tomēr ar uzdevumu visi konkursanti veiksmīgi tika galā. To atzina arī konkursa vērtēšanas komisija, kurā piedalījās ne tikai ēdināšanas pakalpojumu skolotājas, bet arī 4.kursa audzēknis Aleksandrs Čistousovs un skolas absolvente Inguna Sproģe, kurai šobrīd Cēsīs pieder ģimenes uzņēmums “Jāņoga” .

Uz konkursa noslēgumu visi ēdināšanas pakalpojumu audzēkņi pulcējās kopā, lai novērtētu finālistu veikumu. Skatītāju simpātijas izpelnījās Pārslas Puriņas gatavotais ēdiens Cūkgaļa jogurta un karija marinādē ar burkānu bumbiņām , kartupeļu biezeni un sautētiem Briseles kāpostiem un saldā krējuma mērci.

Konkursa noslēguma pasākumā bija iespēja noskaidrot pareizās atbildes uz 1.kārtas teorijas jautājumiem par latviešu virtuvi, kā arī pagaršot Sklandu raušus.

Inguna Sproģe izteica savu viedokli par konkursantu veikumu, kā arī dalījās pieredzē par savu darbu ēdināšanas nozarē, pastāstīja par sava uzņēmuma tapšanu. Viņa pastāstīja par prasībām darbam restorānā, aicināja jauniešus būt aktīvākiem, meklēt prakses vietas labos uzņēmumos.

Noslēgumā tika dots vārds E15 grupas audzēkņiem Leldei Kudulei, Janai Evitai Anspokai, Samantai Laumai Sarkanei un Gintam Ivanovam, kuri pastāstīja par praksi Brēmenē Erasmus+ projekta ietvaros.

Konkursu organizēja skolotājas: Irēna Mālniece, Daiga Zelča–Ločmele, Dace Stīpniece


« Atpakaļ
Google APPS PT
PT Wiki
LIBRO
TIMETABLE
Facebook   Twitter   draugiem.lv

Ārējās saites

Izgītības un zinātnes ministrija
Priekuļu novada dome
Cēsis
Sporta klubs AMI
Priekuļu tehnikums
Egļu gatve 9, Priekuļi, Priekuļu pag., Priekuļu nov. LV-4126. telefons/fakss 64130602. e-pasts: priekulu.tehnikums@pt.edu.lv
Lapu veidoja un uztur
Andrejs Rampāns
2011 (2005)
Admin