Priekuļi
Cēsis
Trešdiena
    5. augusts 2020.
Vārda diena šodien: Osvalds un Arvils
Rīt: Askolds un Aisma
Elektroniskais žurnāls

Kontakti

Jaunumi

 » Meklēt!

 » Interesanti

Pasākumi

Uzņemšana

Mācības

Metodiskās izstrādnes

Pieaugušo izglītība

Audzēkņiem

Stundu saraksts

Karjera

Darbinieki

Sports

Pašdarbība

Bibliotēka

Sporta bāze

Dienesta viesnīca

Nolikumi

Pārskati

Projekti

Iepirkumi

Sludinājumi

Absolventi

Vēsture

Lapas karte

JAUNUMS - no arhīva [ Izdrukai ]
« Atpakaļ
  Izstāde ,,Rīga Food 2014”Audzēkņi
25.septembris 2014.

4.septembrī mēs E-11 grupa devāmies mācību ekskursijā uz Rīgu, apmeklējām restorānu ,,Ostas skati” un izstādi ,,Rīga Food 2014”, kur vērojām uzņēmumus un to produkcijas no dažādām valstīm. Jau no paša sākuma, kad ieradāmies devāmies skatīties konkursu ,,Latvijas gada konditors 2014”. Konkursa tēma bija ,,Kūkas kā kleitas, kleitas kā kūkas”. Konditori gatavoja kūkas, kurām bija jābūt saskaņotām ar tērpiem, kuri pēc konkursa bija aplūkojami kopā ar pagatavotajām kūkām.



Vērojām arī "Blasko” meistarklasi: Eiropas elegance, Amerikas klasika, Āfrikas un Āzijas noslēpums, kuru vadīja Lāslo Stančiks ("Dawn Foods” galvenais konditors) no Vācijas. Vēlāk bija iespēja nodegustēt pagatavotos konditorejas izstrādājumus. " Pavāru kluba” veidotajā prezentācijā uzzinājām par šobrīd populārās iekārtas „Thermomix” plašo izmantošanu ēdienu gatavošanā.

Vislielāko uzmanību veltījām Latvijas jauno pavāru sacensībām "Latvijas pavārzellis 2014”, kurā piedalījās arī mūsu skolas absolvents Ints Jaansalu (šobrīd restorāna "Ostas skati” pavārs). Viņam kā palīgs strādāja mūsu grupas audzēkne Kristīne Baiba Žegare. Konkursā dalībniekiem bija jāgatavo karstā uzkoda un pamatēdiens. Ints karstajā uzkodā gatavoja – Lēnām gatavotu tomātu, kārtojumā ar vīnā novārītiem, kapātiem vīngliemežiem, pasniegs ar linsēklu pulverī apņemtu, 650C grādos gatavotu paipalu olu, ķiploku biezeni un estragona biezmērci. Savukārt, pamatēdienā: Cepta varavīksnes foreles fileja un vārītas foreles uzpūtenis, pasniegts ar ceptu kailgraudu miežu putru, ābolu biezeni, ceptu kartupeli, brokoļu biezeni un putoto foreles buljona mērci.

Konkursā gāja grūti kā atzina paši dalībnieki. Žūrijas locekļi apgalvoja, ka Inta un Kristīnes ēdieni bija vissarežģītākie. Vērojot dalībniekus bija manāms uztraukums un spriedze, jo laiks, lai pagatavotu un pasniegtu ēdienu bija ierobežots, ja nepaspēj, tad diskvalificē. Mūsu atbalstītais pāris ieguva 3.vietu Latvijas mērogā. Lepojamies, ka mūsu Kristīni izvēlējās, kā pavāra palīgu un viņai bija iespēja gūt profesionālu pieredzi gatavojoties konkursam restorānā "Ostas skati” un konkursā, Latvijas pavārzellis 2014”. Paldies par iespēju apmeklēt izstādi "Rīga Food 2014”, kurā mēs guvām jaunāko profesionālo informāciju savā profesijā.

Bildes skaties FOTOGALERIJĀ.

E-11 grupas audzēkņi


« Atpakaļ
Google APPS PT
PT Wiki
LIBRO
TIMETABLE
Facebook  

Ārējās saites

Izgītības un zinātnes ministrija
Priekuļu novada dome
Cēsis
Sporta klubs AMI
Vidzemes tehnoloģiju un dizaina tehnikums
Egļu gatve 9, Priekuļi, Priekuļu pag., Priekuļu nov. LV-4126. telefons/fakss 64130602. e-pasts: info@vtdt.edu.lv
Lapu veidoja un uztur
Andrejs Rampāns
2011 (2005)
Admin