Priekuļi
Cēsis
Svētdiena
    20. septembris 2020.
Vārda diena šodien: Ginters, Marianna un Guntra
Rīt: Modris, Matīss un Mariss
Elektroniskais žurnāls

Kontakti

Jaunumi

 » Meklēt!

 » Interesanti

Pasākumi

Uzņemšana

Mācības

Metodiskās izstrādnes

Pieaugušo izglītība

Audzēkņiem

Stundu saraksts

Karjera

Darbinieki

Sports

Pašdarbība

Bibliotēka

Sporta bāze

Dienesta viesnīca

Nolikumi

Pārskati

Projekti

Iepirkumi

Sludinājumi

Absolventi

Vēsture

Lapas karte

JAUNUMS - no arhīva [ Izdrukai ]
« Atpakaļ
  Mēs lepojamies!Tehnikums
16.aprīlis 2014.

Apsveicam IP „Ēdināšanas pakalpojumi” E10 grupas audzēkni Intu Jaansalu ar iegūto 1.vietu profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursa „Ēdināšanas pakalpojumi” pusfinālā.



Profesionālās meistarības konkursa „Ēdināšanas pakalpojumi” pusfināls notika Preiļos, 15. aprīlī. Tajā piedalījās 12 skolas - Alsviķu arodskola, Vecbebru profesionālā vidusskola, Daugavpils Tirdzniecības profesionālā vidusskola, Ogres Valsts tehnikums, Mālpils profesionālā vidusskola, Smiltenes tehnikums, Valmieras Profesionālā vidusskola, Viduslatgales profesionālā vidusskola, Priekuļu tehnikums, Profesionālā vidusskola RIMAN, VSIA Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums un Austrumlatgales Profesionālā vidusskola.

Otrs pusfināls notiks 24. aprīlī Skrundā, kurā arī piedalīsies 12 skolu audzēkņi. Mūsu skolu Preiļos pārstāvēja E10 grupas audzēknis Ints Jaansalu. Konkursa laikā katram dalībniekam bija jāpagatavo siltais pamatēdiens, obligāti izmantojot cūkas karbonādi ar kauliņu un kāli; deserts, kura pagatavošanā obligāti jāizmanto medus un cigoriņu ekstrakts. Katrs ēdiens bija jāpagatavo divās porcijās. Gatavojot ēdienus, nedrīkstēja izmantot sagataves vai pusfabrikātu - ēdieni bija pilnībā jāgatavo no pamatizejvielām sacensību gaitā. Visas četras ēdienu porcijas bija jāpagatavo 2,5 stundu laikā un jāpasniedz vienlaicīgi.

Ints pamatēdienā gatavoja marinētu, krāsnī ceptu cūkgaļas karbonādi un sautētu, apceptu starpribu gaļu ar kauliņu ar burkānu - kāļu biezeni, smiltsērkšķos glazētu kāli, zaļumu čipsi, dārzeņu - augļu kečupu, bet desertā - baltās šokolādes - medus terīni ar dzērvenēm, kraukšķīgo vafeli, cigoriņu karameli un upeņu želeju. Inta pagatavotos ēdienus augsti novērtēja profesionālā žūrija un tās komisijas priekšsēdētājs, restorāna „ Kaļķu vārti” šefpavārs Raimonds Zommers.

Ints pārliecinoši ieguva pirmo vietu pusfinālā un startēs finālā, kas notiks Rīgā jūnija sākumā. Finālā piedalīsies abu pusfinālu 1.- 3. vietu ieguvēji.

Sakām paldies skolotājai Dacei Stīpniecei par Inta sagatavošanu veiksmīgajam startam un mūsu skolas absolventam, Latvijā pazīstamam šefpavāram Ingmāram Ladigam par idejām un atbalstu gatavojoties konkursam.

Bildes skaties FOTOGALERIJĀ

Informāciju sagatavoja direktora vietnieks Lauris Šķēle


« Atpakaļ
Google APPS PT
PT Wiki
LIBRO
TIMETABLE
Facebook  

Ārējās saites

Izgītības un zinātnes ministrija
Priekuļu novada dome
Cēsis
Sporta klubs AMI
Vidzemes tehnoloģiju un dizaina tehnikums
Egļu gatve 9, Priekuļi, Priekuļu pag., Priekuļu nov. LV-4126. telefons/fakss 64130602. e-pasts: info@vtdt.edu.lv
Lapu veidoja un uztur
Andrejs Rampāns
2011 (2005)
Admin